Gipsarski radovi

Gipsani radovi imaju veoma široku primenu, počevši od dekorativnih elemenata na samim zidovima ili plafonu, preko skrivača za kablove, cevi ili čak i prekrivanje neravnina u zidovima od čvrtih materijala, zatim pregradnih zidova i na kraju i spuštenih plafona. Gipsani zid, zahvaljujući podkonstrukciji od aluminijuma, ima visoku nosivost, pa je izvodljivo montirati viseće elemente na njih, nosače za televizore, police ili slike.
Gipsani radovi su savršeni za obogaćivanje prostora različitim vrstama rasvete.
Ukoliko nemate konkretnu ideju možete se sa nama posavetovati.
Gipsani radovi Novi Sad
Usluge izvođenja gipsarskih radova podrazumevaju sledeće radove:
 
• Spušteni plafoni
• Pregradni zidovi
• Oblaganje zidova – suvo malterisanje
• Obrada špaletni
• Izrada polica i kaskada od gipsa
• Lepljenje gipsane ornamentike

Spušteni plafoni

Spušteni plafoni / Gipsani plafoni, su idealna zamena za lustere i plafonjere, obogaćuju prostor rasvetom. 
U poređenju sa drugim građevinskim radovima, cena spuštenih plafona je više nego pristupačna, tako da ih svako može priuštiti i imati u svom domu ili poslovnom prostoru. 
Za razliku od klasične gradnje i samog korišćenja cigli, blokova, maltera i lepka, za izradu spuštenih plafona od gipsanih ploča se ne koriste vezivni elementi u vidu maltera, pa nije potrebno unošenje peska i mešanja sa vodom. Upravo zato se ova gradnja suva gradnja, te je prostor, u kom su izvedeni radovi, potrebno obrisati samo metlom i već je spreman za upotrebu.
 
Zahvaljujući fleksibilnosti gipsa, možemo savršeno oblikovati spušteni plafon, takodje i ugraditi praktične gipsane kaskade koje će svakako dati  poseban naglasak i stvoriti efekat prijatne atmosferu u Vašem domu ili poslovnom prostoru. Zahvaljujući fleksibilnosti gipsa, možemo oblikovati spuštene plafone na razma načine, takodje možemo ugraditi praktične gipsane kaskade po želji. 
Što se tiče poboljšavanje toplotne izolacije i zvučne zaštite, kombinovanjem spuštenog plafona i mineralne vune kao izuzetnog izolacionog materijala, postižemo željenje rezultate, na taj način stvaramo efikasnu protivpožarnu zaštitu i značajno štedimo na troškovima grejanja. 
 

Pregradni zidovi

Suvomontažni pregradni zidovi moraju biti projektovani i izvedeni tako da, pored zvučne zaštite, obezbede i funkcionalno razdvajanje prostora uz osiguranje potrebne zaštite od požara kao i toplotne zaštite, ukoliko razdvajaju grejanu od negrejane prostorije.
Pregradni zidovi predstavljaju osnovni način zaštite od vazdušnog zvuka u zgradama.
Kada se u prostoru do Vašeg, od koje ste odvojeni zidanim zidom nedovoljne zvučne zaštite, projektuje buka (npr. glasna muzika), rešenje je postavljanje sistema zidne obloge sa ispunom međuprostora Knauf Insulation mineralnom vunom.
Primer jednog takvog poboljšanja dokazan je i ispitivanjem poboljšanja izolacije od vazdušnog zvuka u laboratorijskim uslovima, u komori bez bočnog provođenja.
 

Oblaganje zidova – suvo malterisanje

Navešćemo Vam prednosti ploča od gipsa: 
– Estetika
– Komfor 
– Efikasnost i vek –  TRAJNO dobra investicija
– Nema štetnih uticaja
 
U zavisnosti od potkonstrukcije, obloga i namene, mogu se izgraditi protivpožarni zidovi, zidovi sa povećanom zvučnom zaštitom i zidovi od tvrdih gips-kartonskih ploča koji su zbog povećane mehaničke otpornosti prikladni za školske, sportske objekte, bolnice i druge javne objekte. 
 

Izrada polica i kaskada od gipsa

 Primena gipsa se izuzetno širi, te se sve češće koristi i u izradi polica i drugih dekorativnih objekata i elemenata kojim enterijer dobija novi i savremeniji izgled. Gipsane police imaju raznu namenu, pored toga što su dekorativno i ekonomično rešenje. Izmedju ostalog,  ne smemo izostaviti da jesu i odlika savremenijih enterijera. Daju poseban pečat enterijeru i dodatno ga čine unikatnim. 
Police se mogu ugraditi višenamenski, kako bi se maskirale instalicije u nekoj prostoriji poput radijatoriskih cevi i slično ili pak čisto kao dekorativni detalj. 
 
Sve je izvodljivo, sve možemo izvesti.